Foto's 112Rijnmond
Foto's 112Rijnmond
FOTO

Brand bij autodealer

Algemeen

POORTUGAAL – Zondagmiddag 3 maart rond 12.15 uur is er in de showroom van een autobedrijf aan de Ambachtsstraat een grote brand uitgebroken. De brandweer werd gealarmeerd via het automatische brandalarm van het bedrijf.

Bij aankomst was er al flinke rookontwikkeling te zien en werd er opgeschaald naar middelbrand en daarna al snel naar zeer grote brand. Omdat er in het gevel van het pand stoffen zaten wat voor een explosie kon zorgen is de brandweer niet meteen het pand ingegaan. Om alles veilig te laten verlopen werd er Grip 1 gemaakt en de naastgelegen praxis en een tankstation ontruimd. De brandweer heeft de brand uit kunnen maken door het cobrasysteem van de gezamenlijke brandweer in te zetten.

De brandweer heeft hierna de deuren open gezaagd en is het pand ingegaan. Door onder andere de inzet van het cobrasysteem is de brand in het pand gebleven en is hierdoor een uitslaande brand voorkomen.

De brand zou in de showroom zijn uitgebroken waar 35 nieuwe auto's staan. De brandweer was met veel materiaal en wagens te plaatsen om de brand te blussen. Wat precies de oorzaak van de brand is zal later worden onderzocht.

Ook het brandweer drone team was aanwezig om overzicht beelden vanuit de lucht te verzorgen.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant