Afbeelding

Overeenkomst met nieuwe beheerders sportaccommodaties

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Achter de schermen waren ze al actief, maar nu zijn Ron Ederzeel en Kevin Stolk ook officieel de nieuwe beheerders van alle Albrandswaardse binnensportaccommodaties. Afgelopen dinsdag (17 april) zijn de overeenkomsten daarvoor ondertekend. Ederzeel en Stolk gaan ook de kantine in de sporthal Rhoon exploiteren.

Namens de gemeente waren de wethouders De Leeuwe en Rombout aanwezig bij de ondertekening. Beide wethouder hebben hoge verwachtingen van het nieuwe duo. Jacqueline de Leeuwe: "Wij zien hier een frisse combinatie van ervaring en energieke sportieve inbreng. Precies wat de accommodaties en de sport in Albrandswaard nodig hebben."
Ron en Kevin zijn gekozen na een selectieprocedure waar nog twee andere kandidaten voor waren uitgenodigd. Beide heren zijn geen onbekenden in het dorp. Ron werkte eerder als beheerder van het Jongerencentrum Albrandswaard (onder SWA) en heeft een horeca-achtergrond. Kevin organiseert allerlei sportieve evenementen in de regio, waaronder bijvoorbeeld het Beachevent (beachvolley) in Rhoon.
Een van de taken van de nieuwe beheerders is de basis van het beheer in de sportzalen weer op orde te brengen. Dit betekent ook dat zij een taak hebben in het betrekken van alle huurders. "Juist in de zalen waar geen beheerder rondloopt, is het belangrijk dat de gebruikers zich verantwoordelijk voelen voor de zaal en elkaars spullen," aldus Maret Rombout. "Dat hebben we de laatste jaren echt gemist."
Naast het beheer en het stimuleren van de betrokkenheid van huurders, is het belangrijk om de zalen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Nu staat met name de sporthal Rhoon een groot deel van het jaar leeg, doordat er in de winter veel tijdelijke huurders zijn. Dit geeft de beheerders ruimte om er een eigen invulling aan te geven.
Foto: fotoSJORS

Advertenties uit de krant