Olga van Lavieren werd verrast met een cheque.
Olga van Lavieren werd verrast met een cheque.

Geld voor Casa Lumina

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Olga van Lavieren, voormalig leidinggevende van projecten van de St . Children 's Relief in Roemenie en Oekraïne werd op woensdag 11 april verrast met een cheque ter waarde van 1085,65 euro.

Zij kreeg dit geldbedrag overhandigd tijdens een vergadering in de Maranathakerk in Rhoon. Dit bedrag is bijeengesprokkeld door jongelui van de jeugdclub I Believe van de Protestantse Kerken in Rhoon en werd 'verdiend' door het houden van een taartenactie voor de TweedekansWinkel in Rhoon, door het organiseren van een Winterdiner waarbij jong voor oud kookte, door verkoop van chocolade repen door jeugdclubs en door diverse giften.

Casa Lumina
Het bedrag komt ten goede aan Casa Lumina, een sociaal Dagcentrum in Oradea, Roemenie waar binnenkort weer zestien mensen uit Rhoon naar toe af hopen te reizen.
Negentien kleuters uit de armste gezinnen krijgen hier in dit Dagcentrum les en worden zo toegerust om op hun zesde of zevende jaar naar het reguliere lager onderwijs te gaan.
Verder krijgen 25 oudere scholieren na schooltijd huiswerkbegeleiding om hun zo goede kansen te geven voor een vervolgopleiding of een baan, zodat zij misschien uit de armoede van hun ouders kunnen ontsnappen.
Olga van Lavieren zal met haar grote werkervaring in Roemenie deze reis weer begeleiden.


Tekenlessen

Joke van der Schee biedt van tot en met 23 teken- en schilderlessen aan voor kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar. De lessen zijn op woensdag van 15.15 tot 16.30. Locatie: Wolwinkel Lolox, Dorpsstraat 1 in Poortugaal. Informatie via jokevanderschee57@gmail.com.

Advertenties uit de krant