Afbeelding

Kian doneert zijn haar voor Stichting Haarwensen

Algemeen

RHOON - De net twaalfjarige Kian besloot in de zomer van 2015 zijn haar te laten groeien om dit vervolgens - na jarenlang sparen - te kunnen doneren aan het goede doel. Zijn goede doel was Stichting Haarwensen. Na 2,5 jaar was het doel bereikt: het meetlint wees 34 centimeter aan. En dus ging zijn haar eraf.

De reden van Kians daad is dat er veel familieleden van hem zijn overleden aan de nog steeds te vaak fatale ziekte 'Carcinoom'. Kapsalon Nanette in Portland vond de actie zo goed dat zij bereid was om het lange haar van Kian te vlechten en dit vervolgens af te knippen.
De volgende dag stopte Kian zijn haar in een envelop en stuurde het op naar de Stichting Haarwensen. Deze stichting maakt van het ingezamelde haar pruiken, welke bestemd zijn voor kinderen die deze nare ziekte hebben en door de behandeling hun haar verliezen. Met een pruik kunnen meiden toch nog met lang haar door het leven.

Kians ouders, Dick en Marjan van de Pol zijn erg trots op de daad van hun zoon. ,,Hij heeft soms wel wat moeten doorstaan op school en op de voetbal met zijn lange haar. We hebben respect voor hoe ermee om is gegaan. Dat is een extra dingetje om trots op te zijn."

Afbeelding

Advertenties uit de krant