Inwoners waarderen de pop up bus.
Inwoners waarderen de pop up bus.

De Pop up bus

Algemeen

De wijkagenten van Albrandswaard willen meer laten zien aan alle burgers van Albrandswaard. Daarom vertellen zij op frequente basis in De Schakel over gebeurtenissen in de gemeente waar zij mee te maken krijgen. Deze week gaat het over de pop up bus.

Zoals sommige van jullie wel zullen weten hebben de wijkagenten van Albrandswaard enkele keren een bus ingezet voor hun spreekuur in de wijk. De zogenaamde pop-up bus. Dit bleek in vergelijking tot het spreekuur op vaste tijden en locaties een groot succes. De burgers vinden het fijn dat de wijkagent naar de bewoners in de wijk toe komt in plaats van dat zij naar de wijkagent gaan om eventuele zaken te bespreken. Veel bewoners die ik tijdens zo'n mobiel spreekuur spreek, geven aan dat zij het fijn vinden om de politie op deze manier op straat aanwezig te zien. De gesprekken gaan vaak over van alles en nog wat. Dus niet altijd speciaal over klachten of incidenten, maar heel vaak gewoon een praatje pot. En u zult het misschien niet geloven, maar heel vaak komt hier heel veel waardevolle informatie uit naar voren. Van het één komt het ander zal ik maar zeggen.

Deze succesformule met de pop up bus is sinds kort ook bij de wijkagenten van Barendrecht bekend, en ook zij hebben inmiddels met succes een aantal keer van deze bus gebruik gemaakt. Om ook de wijkagenten van Barendrecht en Ridderkerk van dit succes te laten profiteren ben ik op donderdag 29 maart met de pop up bus en een wijkagent van het desbetreffende gebied door Barendrecht en Ridderkerk gereden. Tijdens deze rit kwam de burgemeester van Ridderkerk nog even een kijkje in de bus nemen. En net zoals onze eigen burgemeester Hans Wagner is ook zij zeer enthousiast over deze werkwijze. Ik krijg regelmatig van bewoners de vraag wanneer en of waar de pop up bus weer wordt ingezet. Dat is op dit moment lastig te zeggen omdat deze bus eigendom is van mijn collega's in Brabant en ik hier dus afhankelijk van ben. Maar, we doen er van alles aan om ervoor te zorgen dat ook hier de wijkagenten regelmatig gebruik kunnen gaan maken van een soort gelijke bus.

Frank Koopman, wijkagent

Advertenties uit de krant