Ondanks de kou werd er gezamenlijk gewerkt.
Ondanks de kou werd er gezamenlijk gewerkt.

Noord- en Zuidburg opgefleurd

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De binnenterreinen van de Noord- en Zuidburg zijn opgefleurd met groen.

Naar aanleiding van de ideeën en klachten over het groen en groenonderhoud daar startten de gemeente en Havensteder een participatietraject opgestart. De behoeften en wensen van de omwonenden werden in februari in kaart gebracht en resulteerde in een breed gedragen plan. Begin maart begonnen de werkzaamheden.
Op 17 maart hielpen omwonenden mee met het afronden van de groenwerkzaamheden. Ondanks het koude weer, staken jong en oud de handen uit de mouwen om de laatste zelf uitgekozen planten in de grond te zetten. Tijdens het aanplanten stelden de kinderen ook vragen aan de groenmedewerker van de gemeente over de verschillende bloemen en hoe ze het moeten aanplanten. Dit leverde op deze koude dag warme momenten op.
De dag werd feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje. Nu is het wachten totdat het groen in bloei staat om te genieten van de fraaie en fleurige binnenterreinen van de Noord- en Zuidburg.

Wie ook een idee heeft om de buurt of woonomgeving aangenamer te maken, kan contact opnemen met de wijkregisseurs van de gemeente Albrandswaard via wijkgerichtwerken@albrandswaard.nl.

Advertenties uit de krant