Joris Lehr bracht het stuk met humor, spanning en verbeeldingskracht.
Joris Lehr bracht het stuk met humor, spanning en verbeeldingskracht.

Kunstproject CBS De Parel

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Leerlingen van de groepen 7 en 8 van CBS De Parel gingen in het kader van een kunstproject op vrijdag 11 maart naar een voorstelling. De titel: Koning Lear.

De voorstelling vond dit keer plaats in een echt theater: Het Kruispunt in Barendrecht.
De voorstelling ging over een koning met drie dochters. Hij wil zijn rijk verdelen over zijn drie dochters, maar wie geeft hij welk deel?
Dit beroemde verhaal van Shakespeare werd door Joris Lehr met veel humor, spanning en verbeeldingskracht verteld. Alle rollen van het stuk speelt hij zelf. De kinderen hebben genoten.

De voorstelling werd georganiseerd door het Kunstgebouw. CBS De Parel doet mee aan de projecten van KijkKunst. Alle groepen zijn daarbij naar een theatervoorstelling geweest. Zo gingen de groepen 1/2 zijn eerder al naar de voorstelling 'De olifant die woord hield' en deden de groepen 3 en 4 deden mee aan een project beeldende kunst van kunstenaar Ton Martens.
Op de eigen school was op 14 februari (Valentijnsdag) een voorstelling over 'Het geheim van de liefde'. Naast de voorstellingen zijn er ook lessen gegeven over het thema. Het lesmateriaal hiervoor wordt aangeleverd door KijkKunst.

,,Het unieke van kunstonderwijs is dat de verbeelding centraal staat", vertelt leerkracht Liesbeth Oldenburg. ,,Kinderen leren niet hoe de wereld in elkaar zit, maar ontdekken hoe je eigen wereld eruit zou kúnnen zien. Kunst laat kinderen op een andere manier naar zichzelf en de wereld kijken. Dat geeft hen een nieuwe blik op hun eigen mogelijkheden."
Het is het eerste jaar dat De Parel meedoet met het Kunstproject, maar de school weet nu al dat het ook volgend jaar weer van de partij is.

Advertenties uit de krant