Afbeelding

Team Maranathakerk 1 wint

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op woensdag 7 maart werd in de Maranathakerk in Rhoon de achtste editie gespeeld van de Grote Bijbelquiz Albrandswaard. ,,We kunnen zo langzamerhand spreken van een mooie traditie", aldus de organisatie. De beker werd dit jaar gewonnen door Team Maranathakerk 1.

De quiz wordt jaarlijks gemaakt door Frans van Houwelingen van het Nederlands Bijbelgenootschap. De vragen waren deze keer pittig, maar de inleidende filmpjes en de grapjes bij de meerkeuzevragen zorgden voor de nodige vrolijkheid. Al bij het koffie drinken vooraf ontstond er een feestelijke sfeer. Veel deelnemers vroegen zich af welke vragen ze dit jaar te beantwoorden zouden krijgen en of hun team een kans zou maken op de wisselbeker. Anderen legden er juist de nadruk op dat hun kennis van de bijbel niet zo groot is, maar dat ze de avond beslist niet wilden missen. Bij de Grote Bijbequiz Albrandswaard geldt dan ook zeker dat meedoen belangrijker is dan winnen.

,,Het was weer geweldig dat bijna alle kerken van Albrandswaard vertegenwoordigd waren. Zo ontstaat er een ontspannen ontmoeting tussen mensen die elkaar niet dagelijks tegenkomen. Helaas moesten we de teams van de Gereformeerde Gemeente in Poortugaal missen omdat de quiz samenviel met hun gebedsdienst voor gewas en arbeid. Zij hebben al vanaf de eerste editie van de quiz meegedaan en zijn zeer gewaardeerde deelnemers die de competitie altijd spannend maken."
Evenals vorige jaren was ook de politiek weer vertegenwoordigd. De jongeren waren met twee teams vertegenwoordigd. ,,Zij verdienen een bijzondere vermelding, omdat ze opvallend hoog scoorden. De wisselbeker voor het team met de hoogste score ging dit jaar naar het Team Maranathakerk 1, dat bestond uit Han Bakker, Jacco van der Kaaij, Adrie Roskam, Ineke Nolet en Aad Stortenbeker (op de foto van links naar rechts). De beker voor de persoon met de hoogste score ging eveneens naar Adrie Roskam.

Advertenties uit de krant