Peter doorstond alle ontberingen.
Peter doorstond alle ontberingen.

Zeven Cols in drie dagen

Algemeen

RHOON - Peter van Dalen zet zijn hobby in voor het goede doel. Hij nam vorige week deel aan de Pyreneeën Challenge van Stichting Ride4Kids. Samen met zo'n 125 andere deelnemers fietste hij van 13 tot en met 15 september geld bij elkaar voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.
Peter bedwong afgelopen week zeven beruchte bergtoppen waarvan vooral de Tourmalet, de Aubisque en de Hautacam bij het grote publiek bekend zijn vanuit de Tour de France. Met name de tweede dag van de Challenge was zwaar omdat de weergoden de deelnemers niet gunstig gezind waren. Op weg naar en op de top van de Hautacam regende het onophoudelijk. Peter doorstond de ontberingen en droeg op de derde dag letterlijk zijn steentje bij aan het monument dat Stichting Ride4Kids bovenop de Tourmalet jaarlijks verder uitbouwt. Dit gebeurt ter nagedachtenis aan alle kinderen die er ten gevolge van een stofwisselingsziekte niet meer zijn.
Peter wist in totaal het prachtige bedrag van 5002 euro bij elkaar te brengen. Hij werd niet alleen financieel gesteund door vrienden en familie, maar ook door Harriette Mesland en Piet Plaisier van Hofstede de Paradijshoeve in Ridderkerk. Zij faciliteerden een benefietdiner dat in april maar liefst 2665 euro opbracht. Ook kreeg Peter een mooi bedrag vanuit PKN Gemeente Carnisse Haven en werkte Gall & Gall in Carnisse Veste mee via een wijnactie.
De Pyreneeën Challenge 2017 bracht in totaal 192.596,24 euro op.

Advertenties uit de krant