Renzo alibaks op het hoogste treedje.
Renzo alibaks op het hoogste treedje. Foto: Hans de Bruyn

Kartkampioen uit Rhoon

Algemeen

RHOON – De 14-jarige Renzo Alibaks uit Rhoon is op de kartbaan van Strijen kampioen van Zuid-Holland geworden in de senior klasse 125 cc. De havo-scholier van Calvijn Het Groene Hart in Barendrecht werd vorig jaar al kampioen in de junior klasse. Renzo reed in Strijen de snelste rondetijd en was in alle drie de races de sterkste. Hij kan zich nu gaan voorbereiden op de internationale kartwedstrijden in Duitsland bij de ADAC en het DKM.
Tijdens de training in Strijden was Renzo ruim een halve seconde sneller dan de nummer twee en tijdens de kwalificatie reed hij de snelste tijd. Dus startte hij in de eerste race vanaf poleposition en die positie gaf hij niet meer af; dus een eerste plek.
Vlak voor de tweede race begon het plotseling te regenen waardoor de afstelling van zijn kart aangepast moest worden en er nog snel regenbanden gemonteerd moesten worden. Bij de startopstelling was het echter weer gestopt met regenen en moesten de regenbanden weer plaats maken voor slicks. Alle rijders gingen op de slicks van start, met Renzo vanaf poleposition. Na de start verloor de Rhoonaar een plek en volgde hij de nieuwe nummer 1 Daniel op geringe afstand. In de tiende ronde wist Renzo de eerste plek weer te bemachtigen en reed vervolgens als eerste over de finish. In de derde en laatste race reed Renzo 23 ronden lang op kop en finishte met ruim tien seconden voorsprong op nummer twee.
Bedrijven die hun naam en logo op de racekleding, kart en teamtruck willen vermelden, kunnen via sponsor@bullitracing.nl informeren naar de mogelijkheden.

Advertenties uit de krant