Het voorstel van Valckesteyn kreeg in de derde stemronde een meerderheid
Het voorstel van Valckesteyn kreeg in de derde stemronde een meerderheid
FOTO

Meeste stemmen voor Valckesteyn

Algemeen

Leerlingen van vier groepen 8 vormden vanavond de eerste Kindergemeenteraad. Alle vier de groepen presenteerden een voorstel aan elkaar. Daarover gingen ze - soms fel - met elkaar in debat en er werden kritische vragen gesteld. De groep van basisschool Valckesteyn kreeg na drie stemrondes uiteindelijk de meerderheid van stemmen: 17 van de 32. 

Gemeente Albrandswaard gaat het voorstel van deze groep, 'Neem de beentjes', daadwerkelijk uitvoeren. De groep wil in het Valckesteynse Bos een pad van 3,5 kilometer laten aanleggen. Gezinnen kunnen er ongeveer een uur wandelen, terwijl kinderen allerlei opdrachten doen en weetjes over de natuur krijgen. Er worden opdrachtenkaartjes gemaakt en er komen bordjes met informatie langs het pad. 
De vakjury koos ook voor dit voorstel. En prees de groep om het feit dat hun voorstel duurzaam is en voor een grote doelgroep. De groep kreeg de tip om de opdrachtenkaarten digitaal te maken met bijvoorbeeld QR-codes, zodat de opdrachten vernieuwd kunnen worden. 

De leerlingen van De Parel stelden voor het Badje van Rhoon leuker te maken met allerlei zwemattributen. De Grote Reis wilde in oktober een springkussenfestijn organiseren voor kinderen die nu in groep 8 zitten, als een soort reünie na het afscheid van de basisschool. De groep van Don Bosco kwam met het voorstel om een sportdag te organiseren voor kinderen met een lichamelijke beperking, omdat er voor deze groep kinderen niet zoveel te doen is als voor kinderen zonder beperking.

Lees donderdag meer in De Schakel

De vergadering is geopend
Valckesteyn presenteert 'Neem de beentjes'
De Parel presenteerde een plan rond het Badje van Rhoon
De Grote Reis stelde voor een springkussenfestijn te houden
De publieke tribune was goed gevuld
Don Bosco wilde een sportdag organiseren voor lichamelijk beperkte kinderen
De leerlingen van Valckesteyn vieren de 'overwinning'
Coen (midden) bedacht de kindergemeenteraad en maakte anderen er warm voor

Advertenties uit de krant