Afbeelding

Met groep 6 door de grienden

Algemeen

RHOON - Dit jaar is door vereniging De Carnisse Grienden geheel in eigen beheer een vernieuwd natuurboekje uitgegeven met de naam Flora en Fauna in de Rhoonse en Carnisse Grienden en Klein Profijt. Het boekje beschrijft soorten die specifiek in de grienden te vinden zijn; foto's geven een goed beeld van de verschillende soorten.

De realisatie van het boekje is mogelijk gemaakt door sponsoring van de Lionsclub Rhoon Oude Maas, het Rabobank Coöperatiefonds en het Natuur en Recreatieschap IJsselmonde.
De vereniging wil dit boekje gebruiken om kinderen op basisscholen in de gemeente Albrandswaard kennis te laten maken met de unieke zoetwater getijdengebieden langs de Oude Maas. En donderdag 15 juni was het zover voor 31 leerlingen van groep 6 van de Don Boscoschool. 's Morgens vertelde gids Netty Wermeester met behulp van een fotopresentatie over de geschiedenis van het gebied en wat er zoal te vinden is. Vooral de bevers hadden de belangstelling van de kinderen. Aansluitend ging een groep opgetogen scholieren, onder begeleiding van de gidsen Netty Wermeester en Paul du Mez en enkele leerkrachten, richting de Rhoonse Grienden. Aan de hand van het natuurboekje werden de kinderen opmerkzaam gemaakt op de eigenschappen van de verschillende planten die er groeien, op het leefgebied van vogels en insecten en op de getijdewerking van het gebied. Het bezoek aan de beverburcht bleek een hoogtepunt te zijn van de tocht, maar helaas liet zich geen bever zien op dat moment.
Om 12 uur kon de groep, na een warme wandeling, moe maar voldaan aan de lunch op school.

Advertenties uit de krant