Afbeelding

Nieuwe bomen in de aarde

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op een fraaie lentemorgen, woensdag 22 maart, plantten kinderen van OBS Valckesteijn en OBS Portland bomen in de gemeente. Zij deden dit in het kader van de Nationale Boomfeestdag 2017.

Leerlingen van OBS Valckesteijn uit Poortugaal zorgden ervoor dat een twintigtal iepen op sportpark 'Polder Albrandswaard' in Poortugaal de wortels in nieuwe aarde konden zetten.
In de kern Portland namen leerlingen van OBS Portland de taak op zich nieuwe bomen te planten. Er kwamen tien nieuwe bomen bij de Lageweg bij, ter hoogte van de Jadelaan 45 in Rhoon.

De jongeren gingen gewapend met een spade kwiek aan het werk. Met een mooie lentezon en een zacht briesje was het ook heerlijk toeven buiten. Met wat hulp werden de bomen neergezet en de wortels bedolven met aarde.

Verbinden
Onder het thema 'bomen verbinden' werd hiermee deelgenomen samen met de gemeente Albrandswaard en Bomenridders aan de zestigste editie van de Boomfeestdag. Tafelronde 154 uit Rhoon ondersteunde het initiatief.

Dit jaar viel de Boomfeestdag een week later dan de gebruikelijke derde woensdag van maart.
Dit in verband met de verkiezingen die dit jaar op 15 maart werden gehouden.
Het thema dat werd gekozen tijdens de zestigste editie, werd gekozen omdat het 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht werd getekend en de Europese Unie een feit werd. Daarnaast verwijst het thema naar de partnersteden waarmee gemeenten verbonden zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant