Afbeelding

Lezersfestival in het Kasteel

Algemeen

RHOON – De boekenweek start in Rhoon op zaterdag 25 maart met het inmiddels bekende Lezersfestival in het Kasteel. Te gast zijn schrijvers Annejet van der Zijl en Tom Lanoye. De Bond Girls openen het festival met een muziektheatervoorstelling.
Annejet van der Zijl (1962) heeft bekendheid verworven als biografe van Annie M.G. Schmidt, Prins Bernhard en Gerard Heineken. Haar meest bekende werk is Sonny Boy (2004) dat in 2011 werd verfilmd. Recent publiceerde zij het boek De Amerikaanse prinses, over het veelbewogen leven van de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix. Annejet ontving de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord.
Tom Lanoye (1958) woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Hij staat bekend als romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer. Hij is vertaald in meer dan vijftien talen, er zijn stukken van hem gespeeld in twintig landen en op zijn naam staan bestsellers als Kartonnen dozen, Ten oorlog, Gelukkige slaven en Sprakeloos. In 2012 schreef hij het Boekenweekgeschenk Heldere hemel. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs.
De chef van het Kasteel heeft speciaal voor de bezoekers van het festival een menu samengesteld. Tussen de gangen van het diner door zullen de schrijvers dieper ingaan op hun werk en hieruit voordragen. Kaarten zijn voor 55 euro te koop bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon en online via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl.

Advertenties uit de krant