Afbeelding

Wisselwoning statushouders

Algemeen

De gemeente wil met Woonvisie en Havensteder een overeenkomst tekenen om een wisselwoning in te zetten voor de plaatsing van vergunninghouders. Deze overeenkomst biedt de mogelijkheid om tijdelijk onder strikte voorwaarden twee of maximaal drie vergunninghouders in een aangewezen wisselwoning te huisvesten in afwachting van gezinshereniging. Dat staat in een raadsinformatiebrief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De reden om hiertoe over te gaan, is dat het woningbestand in Albrandswaard niet toereikend is. De eengezinswoningen die vrijkomen sluiten namelijk niet aan bij de overwegend alleenstaande statushouders, die op de lijst staan.
Met Woningbouwvereniging Poortugaal wil de gemeente een andere overeenkomst sluiten: drie woningen vrijmaken voor één vergunninghouder per woning, die het huis eigenlijk niet kan betalen. Deze mag er al in wonen in afwachting van gezinshereniging.
Albrandswaard heeft over 2016 twaalf vergunninghouders geplaatst en op korte termijn zullen er nog vier worden gehuisvest. Er moet dan voor 1 januari 2017 nog onderdak worden gevonden voor 49 vergunninghouders.

Advertenties uit de krant