Afbeelding

Presentatie cd BachPlus

Algemeen

RHOON - Afgelopen vrijdag 11 november gaf het Belgische ensemble BachPlus een concert in Nederlands Hervormde Kerk van Rhoon in verband met de presentatie van hun eerste cd.
Liefhebbers uit het gehele land waren naar Rhoon gekomen en zij zullen hier zeker geen spijt van hebben gehad. Het was een prachtig concert en de Stichting Klassiek in Rhoon kan toch wel heel blij zijn dat zij tijdig hebben besloten om met dit top-ensemble een concertreeks voor meerdere jaren te plannen.
Voorafgaande aan het concert werd de eerste cd uitgereikt aan de Bert Euser, voorzitter van de Stichting Vrienden Dorpskerk Rhoon. Deze Stichting heeft als doelstelling de oude Dorpskerk in goede staat te houden.
Het concert bevatte drie onderdelen en centraal stond de cantate van Johann Sebastian Bach, 'Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit' (BWV 106). De cantate, die ook op de cd staat, wordt gezien als één van de mooiste die Bach ooit heeft geschreven en waarschijnlijk schreef hij de cantate voor de begrafenis van zijn oom. Het koor zong over 'het Oude Verbond' en gelijktijdig zong de sopraan over het Nieuwe Verbond. De cantate werd door het koor afgesloten met een lofzang op God. Het was musiceren van het allerhoogste niveau en het publiek was dan ook zeer onder de indruk van dit meesterwerk.
Voorafgaande aan deze cantate werd het 'Musikalische Exequien' van Heinrich Schütz uitgevoerd. Een zeer interessant werk en het zal voor de volgende cd van BachPlus worden opgenomen. Dit is een stuk voor twee ongelijke koren en door één koor in het schip van de kerk te plaatsen werd een maximaal effect bereikt.
De avond werd besloten met een werk van Johann Christoph Bach 'Meine Freundin du bist schön' (ook op cd). De solisten, Griet de Geyter en Tiemo Wang, toonden wederom aan dat zij tot de absolute top behoren. Kortom, een prachtige afsluiting van een zeer rijk seizoen. Nieuw is dat men ook 'vriend' kan worden van de Stichting Klassiek in Rhoon. Meer informatie op www.klassiekinrhoon.nl.

Advertenties uit de krant