Afbeelding

Huisvesting gemeente

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Het college van burgemeester en wethouders adviseert de gemeenteraad te kiezen voor een multifunctioneel gebouw aan de Stationsstraat in Rhoon als toekomstige huisvesting van de medewerkers van de gemeente.

In 2018 loopt het huurcontract van de gemeente voor de huidige locatie aan de Hofhoek af. Voor het gemeentebestuur was dit aanleiding om goed na te denken over de toekomstige huisvesting.
Na het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden zijn er nog twee opties over: opnieuw huren aan de Hofhoek in Poortugaal of de ontwikkeling van een multifunctioneel gebouw aan de Stationsstraat (naast de sporthal). Omwonenden van de locatie aan de Stationsstraat in Rhoon zijn inmiddels geïnformeerd over de mogelijke ontwikkeling. Zij zijn ook uitgenodigd voor een inloopavond.

Onderzoek
Een begeleidingscommissie bestaande uit vertegenwoordigers van college en raad heeft in de afgelopen maanden de verschillende mogelijkheden onderzocht. Daarbij is ook gekeken naar verhuizen naar een andere bestaande locatie en het huren van (eventueel wisselende) locatie(s) voor de vergaderingen van de gemeenteraad.

Bij het beoordelen van alle mogelijkheden is onder andere rekening gehouden met aantallen vierkante meters, prijzen per vierkante meter en de input vanuit een brainstormsessie met de gemeenteraad met als punten aandacht voor onder meer multifunctionaliteit, bereikbaarheid en investering met toegevoegde waarden.

Aantrekkelijker
De voorkeur van de begeleidingscommissie gaat om meerdere redenen uit naar de tweede optie.
Beide opties passen binnen de financiële kaders die de raad heeft meegegeven; de kosten op jaarbasis zijn ongeveer gelijk.

Een pand in eigendom is echter aantrekkelijker dan een huurpand, meldt de gemeente. Ontwikkeling aan de Stationsstraat biedt verschillende kansen, zoals bijvoorbeeld het versterken van de contacten tussen de verschillende verenigingen door de verbinding met de sporthal.
De intentie van twee medici om op dezelfde locatie te ontwikkelen geeft mogelijkheden voor optimalisatie van de zorgvoorzieningen in Albrandswaard. De mogelijkheden op de locatie Hofhoek zijn beperkt; er is geen (financiële) ruimte voor het huisvesten van andere functies dan het wijkteam.

Of er ook daadwerkelijk gebouwd gaat worden, is op dit moment nog niet zeker. Zoals het er nu uitziet, beslist de gemeenteraad op 19 december aanstaande of de optie voor de ontwikkeling van een multifunctioneel gebouw aan de Stationsstraat verder uitgewerkt wordt. Voorafgaand aan de raadsvergadering bespreekt Beraad & Advies Ruimte op 29 november dit onderwerp.

Advertenties uit de krant