Afbeelding

Lampionnen en Sint Maarten

Algemeen

RHOON - Zesentwintig vrolijke lampions en nog veel meer vrolijke gezichten bewogen zich vrijdag 11 november van het schoolplein aan de Binnengracht richting de Hof van Portland. De eerste georganiseerde Sint Maartenloop van Portland bleek een schot in de roos.

,,Zo'n grote opkomst hadden wij echt niet verwacht", aldus Leonieke Klop, medeorganisator van het evenement. ,,Zesentwintig kinderen en ruim twintig volwassenen; we waren aangenaam verrast."
De kinderen mochten aanbellen bij ieder huis met een brandende kaars voor het raam of bij de voordeur, om vervolgens hun tevoren ingestudeerde Sint Maartenliedjes ten gehore te brengen. Als dank voor het zingen werd door de bewoners gul snoep uitgedeeld.
Zeer gastvrij werden de kinderen onthaald bij supermarkt Albert Heijn aan de Hof van Portland. Na het zingen werd door een teamleider bij de servicebalie aan alle kinderen wat lekkers overhandigd. Via de Portlandse Baan en de Saffierlaan liep de stoet door naar de Titanium, waar na afloop warme chocolademelk werd geserveerd.
De organisatie van de lampionoptocht was in handen van verschillende ouders van de Portlandse basisscholen. De ouders zijn optimistisch: ,,Hopelijk hebben wij met dit initiatief een eerste aanzet gegeven voor een mooie nieuwe traditie in de wijk. En wie weet kunnen we dit volgend jaar doen in samenwerking met de scholen."

Afbeelding

Advertenties uit de krant