Afbeelding

Tentoonstelling Nut en Sport

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Pluimvee en Konijnenhouders Vereniging Nut en Sport Poortugaal houdt op vrijdag 11 en zaterdag 12 november de jaarlijkse clubtentoonstelling in de gehoorzaal van het Plein Delta Psychiatrisch Centrum aan de Albrandswaardsedijk 74 in Poortugaal.

De openingstijden zijn op vrijdag van 10 tot 12.30 uur, 13.30 tot 16 uur en 19 tot 20.30 uur. De zaal is op zaterdag geopend van 10 tot 16 uur. De toegang tot de tentoonstelling is gratis. Hans Wagner verricht de openingshandeling.
Op vrijdagavond en zaterdag middag is er ook een loterij met prijzen.
De keuring vindt plaats op vrijdag 11 november en is open en toegankelijk voor fokkers en publiek. Er zijn diverse hoenderrassen, konijnenrassen, serama,s, cavia,s en sierduiven aanwezig.

De vereniging is aangesloten bij Kleindier Liefhebbers Nederland en de Nederlandse bond voor Sierduiven. Het zal een samenzijn voor alle fokkers en liefhebbers, die de kleindierensport een warm hart toedragen. ,,Deze fokkers zullen hun mooiste dieren weer aan ons toe vertrouwen", zo meldt een woordvoerder van de vereniging. ,,Er is een mooi prijzenschema voor alle diersoorten en een herinnering voor alle inzenders. Ook zijn wij op zoek naar nieuwe leden en jeugdleden die wij enthousiast willen maken voor onze hobby."
Nut en Sport is aangesloten bij Kleindier Liefhebbers Nederland. Er zijn in Nederland ongeveer driehonderd plaatselijke verenigingen, die aangesloten zijn bij K.L.N. Het doel is het bevorderen en het in standhouden van huisdierrassen, waaronder ons cultureel erfgoed: onze oude huisdier- en kleine landbouw rassen. ,,Dat is iets dat niet mag verdwijnen en dat willen wij tegen houden en hiermee een oproep doen om iedereen die maar iets wil gaan doen in de hobby, bijvoorbeeld een paar kipjes of konijnen houden uitnodigen te komen kijken."

Ook de jeugd neemt een belangrijke plaats in daarin, meent Nut en Sport Poortugaal. ,,Zij moeten vertrouwd worden gemaakt met de dieren, die in onze leefomgeving zijn. De scholen mogen daar best meer aandacht aan schenken. Voor jeugdleden onder de zestien jaar is er een speciaal lidmaatschap tarief. Laat je voorlichten door fokkers die wat langer meelopen en die kunnen adviseren bij de aanschaf van dieren."
De Poortugaalse vereniging heeft naast de jaarlijkse clubtentoonstelling ook een jaarlijkse jongdierendag, hokbezoek en ze houdt dierbesprekingen.

Tijdens de keurdag in november zijn deskundige keurmeesters aanwezig die de dieren op hun standaardmatige kwaliteiten beoordelen. Meer informatie: www.nutensportpoortugaal.nl of info@nutensportpoortugaal.

Advertenties uit de krant