Afbeelding

Peuters gaan naar circus Pinokkio

Algemeen

RHOON - De afgelopen weken was het een vrolijke boel bij peuteropvang Pinokkio. Het lokaal was namelijk omgetoverd tot een echt circus. Springende leeuwen door brandende hoepels, een circustent, pruiken, strikken, een konijn en een hoge hoed. Zelfs de 'Bas'-pop had zijn eigen clownspakje.
De peuters en leidsters werkten met plezier aan het thema. Er werden kunstjes gedaan met ballonnen, ballen, hoepels en er werd zelfs aan koorddansen gedaan. Ook op reken- en taalgebied kwamen er activiteiten aan bod. Hoeveel kost een kaartje voor het circus eigenlijk? En het konijn zit in, naast en voor de hoed van de goochelaar. Er werden veel boekjes gelezen over het circus en nieuwe woorden geleerd. In de kring werden de peuters omgetoverd tot ware artiesten. De directeur kondigde alle artiesten aan met: ,,Hooggeëerd publiek."
De kinderen kregen verder bezoek van het verdrietige clowntje Piet. De peuters wisten hem op te vrolijken met een nieuwe ballon. De weken werden feestelijk afgesloten met zelfgemaakte popcorn, leuke circusspelletjes, een clownsneus en een toeter.

Advertenties uit de krant