Afbeelding

Opa's en oma's aan de slag

Algemeen

POORTUGAAL - De opening van de Kinderboekenweek ter ere van de Kinderboekenweek op cbs de Parel begon met een dans met 'onze eigen opa Poepjes'.
In deze week, waar het lezen nog meer centraal stond, waren er na schooltijd boekenkraampjes voor elke klas te vinden. Daarnaast had groep 4 een speciale opa/oma-middag op het programma staan. Deze middag deden 24 opa's en oma's mee. De kinderen van groep 4 mochten hun eigen verhaaltje/ gedichtje voorlezen aan hun eigen opa en of hun oma. Daarna gingen de opa's en of oma' s aan de slag met hun kleinkinderen, die bij hun aan het tafeltje zaten en gingen ze samen aan de slag met een werkblad. Ook lazen grootouders voor uit hun favoriete boek. Oma Floortje nam plaats in de voorleesstoel en las een verhaal uit haar lievelingsboek: Baski. Vervolgens leerde juf Madelon van groep 4 de kinderboekendans 'Voor altijd jong' aan. Alle opa's en oma's en de kinderen deden hieraan mee. Maar eerst een warming-up. Dat deden ze op een swingend Zumba liedje. Dus de heupen gingen van jong tot oud helemaal los. In de grote gymzaal kwam de grande finale waar de deden de opa's en oma's de les bewegingsonderwijs mee volgden.
Na afloop was er traktatie. Spekjes, omdat de opkomst zo hoog was, een zoen van de juf of toffees, omdat het tof was iedereen zo goed te zien, lezen, dansen en gymmen, aldus juf Madelon.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant