Afbeelding

Schuldhulpmaatjes

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De vrijwilligers, die zich hebben aangemeld als schuldhulpmaatje voor het project vrijwillige ondersteuning voor schuldhulpverlening Albrandswaard, hebben dinsdag 4 oktober het certificaat ontvangen na twee volle avonden training door PLANgroep.

PLANgroep biedt een breed pakket diensten aan de BAR gemeenten op het gebied van schuldhulpverlening. Tijdens deze training werd ingegaan op onderwerpen als hoe grip te krijgen op geld door middel van een administratie opzetten en blijven beheren, begrotingen maken, kasboek bijhouden. Communicatie was een onderdeel van de training, hoe ga je om met weerstand, hoe kan je iemand motiveren. Zij gaan mensen ondersteunen die soms over een tijdelijk beperkte zelfredzaamheid beschikken, soms onvoldoende regie hebben over hun eigen leven en dan voornamelijk in financieel opzicht. Het is een ondersteunende rol in praktische en sociale zin en is ook meestal van tijdelijke aard.

Twaalf maatjes van SWA zijn nu klaar om ingezet te worden. Tevens zijn er een aantal vrijwilligers geschoold die gekoppeld gaan worden aan de Voedselbank.
De certificaten werden uitgereikt door Hans van der Graaff, wethouder van de gemeente Albrandswaard.

Advertenties uit de krant