Afbeelding

Buitenlaar in het zonnetje

Algemeen

POORTUGAAL/HOOGVLIET - Hart in Beweging (HIB) zette op donderdag 13 oktober een van de mannen van het eerste uur, Dion Buitelaar, volop in het zonnetje.

De bekende Poortugaler, Dion Buitelaar, was bijna 35 jaar geleden betrokken bij de oprichting van een sportclubje voor (ex)hartpatiënten.

Clubje
Men begon in 1982 bij de sportschool van Jan Schildkamp, waar zoon John al trainer was. Door aanwas van leden moest men uitwijken naar de sporthal in Hoogvliet. Ook werd het 'clubje' een vereniging onder auspiciën van de landelijk organisatie Hart In Beweging. Dion was bestuurslid van af het begin en werd opgeleid tot HIB-sportleider en heeft dat bijna 35 jaar met hart en ziel volgehouden. Nu hij het stokje heeft overgedragen, wilden de HIB leden dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er werd gekozen voor een informele bijeenkomst in partycentrum Flamingo in Hoogvliet.

Reünie
Door de komst van veel (oud)leden werd het inderdaad de beoogde gezellige avond, wat enkele oud leden de opmerking ontlokte:,,Het lijkt wel een reünie." En dat was stiekem de hoop van de organisatoren.
Voor Dion was het een grote verrassing dat John Schildkamp ook nog tijd vrij kon maken hem de hand te schudden.

Advertenties uit de krant