Afbeelding

Jongerenwerk houdt lessen over alcohol

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Het jongerenwerk van Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) hield de afgelopen twee weken voorlichting over alcohol. De teamleden van jongerenwerk gaven gastlessen aan de groepen 8 van verschillende basisscholen in Albrandswaard.

De leerlingen kregen informatie aan de hand van vragen en stellingen. Bijvoorbeeld: 'Wat is alcohol?', 'hoeveel alcohol zit er in een glas?', 'wat doet alcohol met je lichaam en wat zijn de gevaren ervan?'. ,,Het is echt een stuk preventie", meldt jongerenwerker Tjeerd van Rossen. ,,Dat jongeren leren wat alcohol met je doet, zeker op jonge leeftijd."
Het was een interactieve les die werd afgerond met het lopen van een parcours met verschillende 'dronkenbrillen'. Met zo'n bril kun je ervaren hoe het er uit ziet als je hebt gedronken. Leerlingen uit Portland kregen de mogelijkheid om de brillen uit te proberen tijdens de ChillZone in wijkcentrum Portland.

In de week van de veiligheid werd door het jongerenwerk ook de dode hoek les gehouden. Jongeren leerden dat het gevaarlijk is om naast een vrachtwagen te staan omdat een chauffeur niet alles kan zien in zijn spiegels. Tijdens de lessen werden het gebied waar een chauffeur niets ziet duidelijk aangegeven en er werden tips gegeven wat te doen als je naast een (vracht)wagen stil moet staan.
Tijdens deze les werd ook het onderwerp alcohol en verkeer besproken.

Afbeelding

Advertenties uit de krant