Afbeelding

Herfst2daagse in Rhoon

Algemeen

RHOON - Ruim zestig jongeren bezochten op dinsdag 18 en woensdag 19 oktober de Herfst2daagse. Het was de 35e editie van de vakantiebijbelweek in Albrandswaard.

In 't Centrum aan de Bernhardstraat in Rhoon was het twee dagen lang een drukte van belang. Kinderen en jongeren van vier tot en met twaalf jaar oud deden daar allerlei spelletjes. Terwijl de jongsten op dinsdagochtend knutselden, speelden de oudere kinderen 'minute-to-win-it' waarbij ze in groepen voor de winst streden. De opdrachten logen er niet om: met spaghetti een blikje verplaatsen (foto), twee ballonnen met twee man in de lucht houden en een piramide bouwen van plastic bekertjes waren enkele activiteiten. En een opdracht moest - zo verraadde ook de naam van het spel - binnen een minuut volbracht worden. Ook werden er nog een vossenjacht en relspel gehouden. Laatstgenoemde leverde weer leuke dingen op: de kinderen moesten namelijk met iets kleins weggaan en met iets groters terugkomen. Daarvoor werd aangebeld bij buurtbewoners.
Anders dan voorgaande jaren bestond de vakantiebijbelweek uit twee in plaats van drie dagen. ,,Dat was een bewuste keuze", aldus Marlous de Leeuw. ,,We merkten dat de kinderen meestal niet meer kwamen de derde dag. Ze wilden ook nog andere dingen in de vakantie doen. We kunnen nu ook meer uitpakken met ons programma."

Advertenties uit de krant