Afbeelding

Week van de Veiligheid in Albrandswaard

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De Week van de Veiligheid werd in Albrandswaard maandag 10 oktober afgetrapt met een Dode hoek les voor leerlingen van de Don Bosco school en de Julianaschool.

Leerlingen werden met de les bewust gemaakt van de grote blinde vlek die automobilisten en vrachtwagenchauffeurs hebben in hun auto of vrachtwagen. Ze hebben wel spiegels, maar er is altijd een gebied dat zij niet kunnen overzien. De kinderen leerden deze ochtend waar zij beter niet kunnen staan naast een auto of vooral vrachtwagen.
De Week van de Veiligheid is een landelijke actieweek om inwoners en ondernemers bewust maken van de eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheden als het gaat om veiligheid. De actieweek is tevens de aftrap voor het Donkere Dagen Offensief. Andere activiteiten de afgelopen week waren wijkschouwen met onder andere Woningbouwvereniging Poortugaal en een met Buurt Bestuurt, dode hoeklessen bij De Grote Reis en OBS Valckesteyn en flyeracties tegen fietsendiefstal. Vandaag, donderdag 13 oktober is er van 14.30 tot 16 uur een kliko-actie met Woonvisie en Buurtpreventie Rhoon-Noord met als startpunt Villa het Oog aan de Dorpsdijk 40 in Rhoon. De jeugdraad gaat donderdag ook in gesprek met burgemeester Wagner van 16 tot 17 uur in Wijkcentrum Portland aan Hof van Portland 41 in Rhoon.
De promotie van Burgernet is vrijdag 14 oktober van 8 tot 9 uur bij de Julianaschool aan de Julianastraat 6 in Rhoon.

Advertenties uit de krant