Afbeelding

'Meedoen' in Albrandswaard

Algemeen

ALBRANDSWAARD – In de gemeente Albrandswaard geldt sinds kort de verordening 'Meedoen'. Deze verordening komt in de plaats van de verordening 'Maatschappelijke Participatie'.
Wie een inkomen heeft van maximaal 120% van de uitkeringsnorm Participatiewet kan mogelijk een tegemoetkoming krijgen in de kosten voor sociale en culturele activiteiten van gezinsleden. De gemeente of de Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) kunnen uitrekenen wie onder deze inkomenseis valt. Voor kinderen van vier tot en met elf jaar is dit maximaal 350 euro, voor kinderen van twaalf tot en met zeventien jaar maximaal 450 euro en voor volwassen maximaal 150 euro. Een eenvoudig formulier invullen is voldoende. Dit formulier is te vinden op de website van de gemeente: http://www.albrandswaard.nl/portal/nieuws_45618/item/regeling-meedoen_56683.html en kies bij de letter 'B' voor 'Bijzondere Bijstand'. Het formulier van 2016 moet u voor 1 januari van 2017 insturen.
Iedereen kan deze tegemoetkoming naar eigen inzicht besteden bijvoorbeeld voor het lidmaatschap van een sportclub, vereniging, hobbyclub of bibliotheek, zwemles, cursussen, recreatieve uitjes zoals de dierentuin of museum (de aanschaf van een museumjaarkaart), de Rotterdampas, de aanschaf voor computer (hiervoor mogen bedragen worden samengevoegd) of een fiets. Voor kinderen kan het ook gebruikt worden voor de aanschaf van kleding, het organiseren van een verjaardagsfeestje, kosten voor huiswerkbegeleiding, bijles of schoolkosten (en de kosten voor het schoolreisje of schoolexcursie).
Voor vragen kan men terecht bij de cliëntmanager, de gemeente, het wijkteam of de SWA.

Advertenties uit de krant