Afbeelding

Conferentie over armoede en sociaal wonen

Algemeen

POORTUGAAL - De Armoede Werkgroep voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR) houdt op donderdag 6 oktober opnieuw een Armoedeconferentie. Deze conferentie wordt op donderdag 6 oktober in het Poortugaal gehouden met als thema Sociaal Wonen.
De werkgroep wil op deze dag met zoveel mogelijk partijen praten over de mogelijkheden om voor iedere inwoner een passende woonruimte te vinden die aansluit bij de financiële situatie en de samenstelling van het huishouding.
'Bij verandering van inkomen kan de betaalbaarheid van een woning en daarmee de huisvesting onder druk komen te staan. Wat kan er gedaan worden om een huishouden betaalbaar te houden?', is één van de vragen die men daarbij aan de orde wil stellen.
Sprekers op deze conferentie zijn directeur Alfred Bosch van woningstichting Woonvisie, professor Marja Elsinga (hoogleraar woonbeleid en woningmarkt) en sociaal wetenschappelijk onderzoeker Catelijne Akkermans. Ook staan er workshops op het programma. De doelstelling van de conferentie is om kennis te delen, aandachtspunten te benoemen en waar mogelijk samen naar oplossingen te zoeken.
Het programma is van 13.30 tot 17.30 uur in Het Plein van Antes/Delta in Poortugaal.

Advertenties uit de krant