Afbeelding

Kom kijken bij Het Paleisje

Algemeen

BARENDRECHT – In Smitshoek opent per september kinderdagverblijf Het Paleisje haar deuren. Zaterdag 20 augustus is er een open dag, om Het Paleisje aan iedereen voor te stellen. Iedereen is die dag van 10 tot 14 uur welkom aan Wagenmakerij 11. Ouders krijgen een rondleiding en kunnen informatie inwinnen. Kinderen kunnen geschminkt worden en springen op het springkussen.

Momenteel wordt er nog druk verbouwd. In het pand was voorheen een kinderdagverblijf gevestigd. Toch moest er het een en ander aangepast worden. Eigenaar Samira Bouharrou: ,,Wij werken volgens een andere visie. Zo hebben we vanwege de hygiëne aparte verschoonruimtes. Die moesten in de groepsruimtes nog gecreëerd worden. Het pand is zo groot dat daar voldoende ruimte voor is.'' Ook worden het sanitair en de keukens vernieuwd en uitgebreid. En alles wordt natuurlijk voorzien van een vrolijk likje verf.

Twaalf jaar geleden opende Samira haar eerste Paleisje in Bergschenhoek. Barendrecht wordt de zevende locatie. Linda Fredriks, Samira's rechterhand: ,,Ons grote voordeel is dat we niet alleen hoge kwaliteit opvang bieden, maar ook heel flexibel zijn en kleinschalig.'' Het Paleisje krijgt twee verticale groepen (waarin kinderen van verschillende leeftijden zitten) en een BSO-groep. Bij de BSO is ruimte voor twintig kinderen, in de andere twee groepen voor zestien kinderen.

Ouders betalen één tarief: uitstapjes, activiteiten, verse (warme) maaltijden, luiers, voeding enzovoorts zijn inbegrepen. Kinderen worden voorbereid op de basisschool. Veel uitstapjes zijn niet alleen leuk, maar ook educatief. Ook bewegen is een belangrijke pijler: er is bijvoorbeeld peuterdans en kinderyoga. Leidsters hebben hiervoor certificaten.

Er is een breed assortiment pakketten, waarmee ook nog gecombineerd kan worden. ,,Praktisch alles is hier in overleg mogelijk, ook dagen ruilen. Dat laatste kan aangevraagd worden via onze eigen app. Dat is een soort dagboekje waarin ouders foto's en filmpjes van hun kind zien'', vertellen de dames. ,, Het Paleisje is meer dan opvang alleen!'' Zie ook www.hetpaleisje.nl.

Advertenties uit de krant