Afbeelding

Morgen G-Voetbal Toernooi

Algemeen

BARENDRECHT - Bondcoach Danny Blind verricht morgenmiddag (woensdag) de prijsuitreiking van het landelijke G-voetbaltoernooi. Dit jaarlijkse voetbalevenement wordt morgen voor de 24e keer gehouden, zoals gebruikelijk op sportpark De Bongerd.

Ruim 400 voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking komen in actie. Zij worden begeleid door trainers en scheidsrechters uit het betaalde voetbal. Naast Danny Blind zullen woensdag dus nog tientallen andere bekende gezichten aanwezig zijn op De Bongerd.

Het jaarlijks terugkerend toernooi wordt georganiseerd door Coaches Betaald Voetbal in samenwerking met de KNVB, Fonds Gehandicaptensport, BVV Barendrecht en sponsors ING, PWC en Staatsloterij. Honderden G-voetballers uit het hele land spelen in de echte tenues van clubs uit het betaald voetbal en worden gecoacht door alle bekende trainers van de profclubs. De clubs leveren allemaal een bijdrage, door belangeloos wedstrijdkleding beschikbaar te stellen. Daarnaast zijn ook de topscheidsrechters die wekelijks fluiten in de Eredivisie present op dit voetbalfeest. Sportiviteit, plezier, respect en gelijkwaardigheid staan hoog in het vaandel tijdens het G-voetbaltoernooi.

Het toernooi is vrij toegankelijk. Iedereen die wil komen kijken is van harte welkom. Om 9.45 uur stellen de spelers en coaches zich aan het publiek voor. De finales beginnen om 16.15 uur met aansluitend om 17 uur de prijsuitreiking.

Bezoekers uit Barendrecht en omgeving wordt geadviseerd om met de fiets naar sportpark De Bongerd te komen. Doordat er voetballers uit het hele land meedoen, is de parkeergelegenheid gedurende de dag mogelijk beperkt.

Advertenties uit de krant