Afbeelding

Informatiebijeenkomst mantelzorgcursus

Algemeen

ALBRANDSWAARD - In september geeft Aafje in samenwerking met Zorggroep de Toekomst een cursus voor mantelzorgers. Vooruitlopend  hierop is er een informatiebijeenkomst op diverse locaties.

Tijdens deze bijeenkomst moet boven water komen waar mantelzorgers precies vragen over hebben, tips/ondersteuning bij kunnen gebruiken en meer informatie over zouden willen hebben. Op die manier kan de cursus zo goed mogelijk worden afgestemd op de behoeften van de mantelzorger.

Men is van harte welkom om gratis en vrijblijvend één van de informatiebijeenkomsten bij te wonen: Maandag 22 augustus om 13.30 uur in Wijkcentrum Portland, Hof van Portland 41 in Rhoon). Dinsdag  23 augustus  om 14.00 uur in Wijkcentrum de Boekenstal aan Dorpsstraat 34 in Poortugaal. Donderdag 25 augustus om 14.00 uur in de recreatiezaal van het Service Wooncentrum, Ghijseland 306 in Rhoon.

De cursus telt vijf bijeenkomsten van 2,5 uur en start eind september. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Tijdens de tweewekelijkse cursusmomenten komen verschillende onderwerpen waarmee een mantelzorger te maken heeft aan bod. Denk aan hoe om te gaan met dementie, overbelasting, zorg op bed of agressie van de zorgbehoevende. Opvang voor een zorgbehoevende tijdens de cursus kan worden geregeld, zodat de mantelzorger zijn handen vrij heeft.

Aanmelden voor de mantelzorgcursus kan via 06-46642679 en 06-46642218. Ook wie vragen heeft kan deze nummers bellen.

Advertenties uit de krant