Afbeelding

Nieuwjaarsduik

Algemeen

RHOON - Tussen de twee flats aan de Barnsteenhof in Portland wordt op vrijdag 1 januari om klokslag 12 uur een nieuwjaarsduik genomen. Er wordt gesprongen vanaf de vlonder. Na de verfrissende duik kunnen mensen zich opwarmen met erwtensoep en een warme muts.

Het is het vierde of vijfde jaar dat deze nieuwjaarsduik wordt gehouden bij de Barnsteenhof. Leon van de Weezen is een van de initiatiefnemers en organisatoren en weet nog precies hoe het idee ontstond. ,,We zaten met de buren bij elkaar met oud en nieuw en hadden het erover dat het nemen van een nieuwjaarsduik op onze Bucket List stond. Maar ja, we waren dronken en konden echt niet meer rijden. Dus bedachten we dat we ook gewoon hier konden springen. Dat scheelde ons ook een hele rit. Toen we bij de vlonder gingen staan, kwamen er steeds meer mensen kijken en sloten zich bij ons aan."

Animo
Het verschilt elk jaar hoeveel mensen er meedoen. ,,Wij springen sowieso met een vaste ploeg van zeven man. Er doen vaak ook kinderen mee en voor dit jaar hebben we een toezegging van een voetbalteam met allemaal jonge jongens van Smitshoek. Het is voor de fun en er gebeurt altijd wel wat", aldus Van de Weezen. Het is de vraag of er dit jaar ook meer mensen meedoen, gezien het zachte weer. Wie mee wil doen, is welkom om om 12 uur mee te springen.

Advertenties uit de krant