Afbeelding
Foto:

Dag van het Kasteel

maandag 20 mei 2024 11:00

RHOON – Dit keer is het thema van de Dag van het Kasteel ‘Aan Tafel!’, waarbij de focus wordt gelegd op de voedselcultuur van kastelen en buitenplaatsen. Het Kasteel en de tuin zijn geopend van 11 tot 17 uur op 20 mei. 

Er zijn deze dag tal van activiteiten in en rond het Kasteel. Middeleeuwse ambachten zullen worden gedemonstreerd en er zal muziek worden gemaakt. Er is muziek en een verhalenvertelster. De jongste doelgroep kan ook meedoen aan Ridderspelen, het versieren van lekkere cupcakes of kijken naar een middeleeuws poppentheater. En de lokale kinderheld Rolf mag natuurlijk ook niet ontbreken met zijn ridderverhaal. Buiten zijn er ponyritten en er zijn rondleidingen door de kasteeltuin en binnen vertellen gidsen over de divers vertrekken in het Kasteel. Op de Klokkezolder is een tentoonstelling over Vliegveld Waalhaven en er ook zal er te eten en te drinken zijn. 

Voor meer informatie en de laatste updates in het programma via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl .Weer of geen weer, de Dag van het Kasteel gaat altijd door, bij regen proberen ze zoveel mogelijk activiteiten naar binnen te verplaatsen. Meer info via https://bit.ly/DvhK2024