Afbeelding

Hondenwandeling in Rhoon

zaterdag 1 oktober 2016 12:06

RHOON - Voor de derde keer wordt er in Rhoon een hondenwandeling gehouden. De wandeling zal plaatsvinden op zaterdag 1 oktober. De startplaats is Intratuin Rhoon en er kan vanaf 10 uur gestart worden. De wandeling duur ruim een uur en leidt onder meer naar het Kasteel van Rhoon. Halverwege de route wordt op een terrein in diverse stands voorlichting gegeven. Ook de Stichting Hulphond zal daar demonstraties geven en laten zien hoe hulphonden worden ingezet.
De Stichting Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting is ruim dertig jaar actief  in het opleiden en plaatsen van hulphonden. Het is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet.
Inschrijven kan via de website www.intratuin.nl/rhoon. De kosten zijn vijf euro per inschrijving en de gehele opbrengst zal geschonken worden aan Stichting Hulphond Nederland. Na de wandeling ontvangen de deelnemers een goodiebag.
De wandeling is een initiatief van Dierenkliniek den Otter en Intratuin Rhoon. Meer informatie is te vinden op www.dierenkliniekdenotter.nl en www.intratuin.nl/rhoon.